Как да освежим сградата с парапет по вътрешното стълбище

През годините ние от ИНОКС ЕООД изпълняваме поръчки както на частни лица,  така и по-големи обекти като подизпълнители на големи строителни фирми. Често се налага да поставяме парапети на вътрешни стълбища на цели кооперации. Там обикновено хората предпочитат семпли модели на добра цена, тъй като финансовите възможности на живущите са различини и тези обекти се заплащат от общия бюджет на етажната собственост. Най-добре е самия строител на сградата да постави парапет на общото стълбище преди да разпродаде апартаментите, за да се избегне трудия избор на модел.

Особености на монтажа на парапети по вътрешно стълбище

През зимните месеци изпълняваме приоритетно обекти, които позволяват работа вътре в сградите. За това именно този период предлагаме и най-добри отстъпки за поставяне на парапети по стълбища. Често парапета по стълбите е последния щрих преди приемането на строрителния обект. Не винаги са предвидени достатъчно средства за изпълнеие на тези парапети и обикновено нашите клиенти предпочитат вертикални или хоризонтални парапети с три струни. Разбира се не можем да правим компромис с качеството на тези парапети, защото те се изпълзват от много хора и трябва да са много стабилни и издържливи на голямо натоварване години наред.

Не рядко съседите закачват за тях колелата си, опират детски колички, спортни уреди, поставят дори саксиите си върху тях за зимния сезон.

Новите сгради се проектират и строят така, че да има по-голяма жилищна площ, а за общите части се оставя възможно най-малко място. Това налага монтирането на парапета в къщите да става по начин, който не ограничава слизането, качването и разминаването на хора по стълбището в сграта-

Изключение правят големите офис сгради, в проектите на които предварително е заложено широко и удобно стълбище. Такова стълбище, обезопасено с качествен парапет, допринася за общото усещане за лукс на сградата и допринася за по-високта стойност на имотите в нея. В хубавите офис сгради най-често монтираме иноксови парапети със четири струни или със стъкло.

Строителите на хотели са най-взискателни откъм визия на парапета. Там всеки детайл е важен. Предлагаме разнообразие от материали и цветове на ръкохватки и пълнежи така че да успеем да вплетем нашето изделия в общия интериор на сградата.

Снимки от обект „Вътрешно стълбище в сграда в кв. Мусагеница, София“

Представяме ви накратко един от нашите  обекти – парапет на  пететажно вътрешно стълбище в нова сграда в кв. Мусагеница, София.

Избраният модел беше алуминиев парапет с три струни, поставени хоризонтално. Един от най-стабилните и бюджетно ориентирани модели парапети, които предлагаме.

Парапетът беше монтиран след цялостоното завършване на настилката на стълбите, която е гранитогрес.

Въпреки студеното време, изработката и монтажа бяха изпълнени в срок.

Особеност на този обект беше изпълнението на ръкохватката на първия етаж, където ъгъла на извиване беше по-голям от обичайното и се наложи допълнително укрепване.

Колонките както обикновено бяха здраво захванати за настилката на стълбището през две стъпала и парапета стана здрав и стабилен. Грациозната ръкохватка, с приятни чупки и извивки допринася за допълнителната елегантност на цялото изпълнение.

Не след дълго беше издаден Акт 16 на сградата и новите собственици вече могат да се нанасят.

Вижте и други наши обекти тук