ИНОКС ЕООД

Иноксови парапети

Ако искате да имате наистина луксозен и вечен парапет е добре да изберете модел, изработен от неръждаема стомана или така наречения инокс.

Изискани, елегантни, иноксовите парапети съчетават в себе си перфектен дизайн и модерна визия.

Как се правят иноксовите парапети?

Иноксът  представлява легирана стомана, която се отличава с голяма здравина, издържливост  и  товароносимост. Това е надежден и лесен за поддържане материал, който не се влияе от околната среда. Неръждаемата стомана има специфичен блясък, който в зависимост от обработката на повърхността на метала придобива огледален или сатенен ефект.

Като цяло процесът на обработката на изделията от инокс е трудоемък и са необходими специални металорежещи и металообработващи машини и квалифицирана работна ръка. Това предполага и малко по-високата цена на изделията от инокс в сравнение с тези, изработени от алуминий.

 Три основни модела иноксови парапети

Съществуват три основни модела парапети от инокс в зависимост от начина на сглобяване на отделните елементи: модулни, чрез заваряване и комбинирани.

 Неръждаеми парапети тип Модулни парапети

При изпълнение на стандартни модели се използват модулните сглобки. Основните им предимства са:

  • при тях се използват  комбинации от унифицирани детайли;
  • монтират се за по-кратко време;
  • възможно е да се подмени всеки един от детайлите в конструкцията;
  • лесно да се добавя или променя общата визия на парапета в бъдеще.

снимка на парапет от инокс 2

 Парапети, монтирани чрез заваряване

Когато клиентите предпочитат по-нестандартни и дизайнерски модели се използват парапети от инокс, при които елементите се свързват посредством заваръчни шевове. Този тип изделия са по-трудоемки и по-бавни за изпълнение. Заварките между елементите се извършва в защитена газова среда, след което се  шлайфат, така че свързващите участъци да станат незабележими. Тези парапети са изключително здрави и имат изчистена форма.

парапет от инокс 1

 Комбинирани неръждаеми парапети

Комбинираните модели са съчетание от предните два модела и са най-предпочитани. При тях използваме  стандартни елементи, които отговарят на нашия проект и придаваме индивидуалност на парапета, като заваряваме допълнително детайлите, които ви харесват.

Как да избера подходящ иноксов парапет?

Иноксовите парапети се съчетават добре с дървени елементи, стъкло, пластмаси и други материали. Важното при избора на модел е той да ви харесва и да пасва на вашия интериор и екстериор.

Ето 5 причини да изберете иноксов парапет:

  1. Дълготрайност и устойчивост: Иноксовите парапети са известни със своята изключителна устойчивост и дълготрайност. Този материал е устойчив на корозия, оксидация и различни атмосферни условия, като например влага и UV лъчи. Това ги прави идеални за външни приложения, като балкони или тераси.
  2. Лесни за поддръжка и почистване: Иноксът е лесен за поддръжка и почистване. Просто избърсване с мека кърпа и почистващ препарат може да поддържа иноксовите парапети в отлично състояние. Този материал не изисква специални грижи и не избледнява или променя цвета си с времето.
  3. Модерен и естетичен вид: Иноксът предоставя модерен и естетичен външен вид. Той се съчетава добре с различни архитектурни стилове и може да добави стойност и елегантност към всяко жилище. Иноксовите парапети са налични в различни дизайни и структури, което позволява на собствениците да избират според своите предпочитания.
  4. Екологично чист материал: Иноксът е материал, който може да се рециклира, което го прави екологично устойчив избор. Когато се изхвърли или рециклира, този материал не представлява значителна опасност за околната среда.
  5. Устойчивост на тежки натоварвания: Иноксовите парапети са изключително здрави и устойчиви на тежки натоварвания. Това ги прави подходящи за различни приложения в дома, където може да има нужда от устойчивост на натиск, например в близост до стълбища или на високи етажи.

Можете да разгледате още модели в нашата галерия.

Не се колебайте още сега да се свържете с нас за консултация и оферта.