Парапет на стълба в мезонет

 парапети за широки вътрешни стълби в мезонет

Всички мечтаем за дом, който да ни създава чувството за сигурност и безопасност. При избора на апартамент често сме привлечени от красивите гледки от терасите на  последните етажи, скосените тавани на стаичките и уютния хол с камина в мезонетите.
Други от нас предпочитат да живеят в къща на два  етажа, които често са свързани помежду си с вита вътрешна стълба.

Разкрийте възможностите на вътрешните стълби

В стремежа си да създадете дом, излъчващ едновременно усещане за сигурност и изисканост, изборът на апартамент често зависи от дъх вземащите гледки, уютните тавани с наклон и привлекателния характер на мезонетите. За тези, които предпочитат двуетажни къщи, връзката между етажите често се осъществява чрез вътрешни стълби. Въпреки това взимането на решение не е без предизвикателства, особено когато се стигне до стръмна стълба, лишена от подходящ и стабилен парапет.

Същността на парапетите в мезонетите

Необходимостта от безопасни и визуално привлекателни парапети става особено важна в областта на двуетажното живеене, където липсата на предварително изградени вътрешни стълби в мезонетите е често срещано явление. Често купуваме мезонетите без изградени вътрешни стълби, тъй като строителите оставят правото на избор какво да бъде вътрешното стълбище на новите собственици. Разбира се има проект, но той е по-скоро ориентировъчен и съдържа само детайл.

 На прага на покупката на мезонет или къща започваме да пресмятаме на ум „за“ и „против“ това животът ни да минава между два етажа.

Един от най-често задаваните въпроси се върти около избора между алуминиеви и неръждаеми стоманени парапети за вътрешни стълби. Дали парапетите трябва да бъдат изработени от лек и устойчив на корозия алуминий или пък издържливата сила на неръждаемата стомана е тази, която печели? Отговорът се крие в разбирането на уникалните характеристики на всеки материал и как те се вписват в предпочитанията за интериор и начина на живот на собствениците на жилището.

Конструкцията на вътрешните стълби, материала от който да се изработи парапета и ръкохватката се избират съобразно вкуса на притежателя на жилището. Същото важи и за пълнежа между колонките – струни, стъкло, други апликации от дърво или плетеници от инокс и алуминий.

Алуминиев или иноксов парапет да изберем за  вътрешната стълба?

Изграждането на вътрешни стълби включва деликатен баланс на материали, от избора на материал за парапета до плътта му и пълнежа между колоните. Опциите варират от струни, стъкло и други дървени приложения до иновативни избори като неръждаема стомана и алуминий. Процесът на вземане на решения изисква изящен подход, за да се гарантира, че избраните елементи хармонизират безупречно с общия интериорен стил.

Парапет с пълнеж от плексиглас, стъкло или метални Струни

Изборът между плексиглас, стъкло или метални струни допълнително усложнява процеса на вземане на решения. Всеки вариант изисква внимателно обмисляне в съответствие с интериора на дома, като се цели модерен, лек и ненатраплив дизайн, който лесно може да се възприема като произведение на изкуство.

Може би искате парапета на вашия стълба да бъде акцент  във вашия интериор и всеки гост да го поглежда с нескрита завист? 

Какво ще кажете за преплетени елементи от ковано желязо, така желано за вилата или къщата, където „цари“ битовия стил?

ИНОКС ЕООД ви предлага всякакви решения с парапети. По- дизайнерски, по-елегантни, по-незабележим.

В различните постове и страници на сайта можете да се запознаете с характеристиките на всеки един от типовете парапети, които предлагаме. Освен това има архитектурни предпоставки кога е добре да използваме един или друг модел.

Разгледайте нашите галерии със снимки на изпълнени обекти и изберете модела, който най-много пасва на вашия стил.

Оставете на нас да вземем размерите, да направим проект и да ви предложим варианти.

Прочети още:
Как да изберете алуминиеви парапети?

Нещо повече за иноксовите парапети

Ако искате още идеи, можете да погледнете и това онлайн издание за дизайнерски вътрешни стълби в американските къщи.