Алуминиеви парапети за стълби

Стълбите вкъщи

Мезонети, фамилни къщи, вили. Всички  се нуждаем от сигурни и удобни стълби.

Но какво е стълба без парапет?

Предлагаме на вашето внимание различни модели алуминиеви и иноксови парапети с разнообразни пълнежи от струни или стъкло.

Ръкохватката може да е изработена от кръгъл или квадратен профил или да бъде изпълнена от масивно дърво, така че да съответства на останалата обстановка.

парапет за стълби със стъкло

Често, когато в жилището живеят деца, се налага стълбите да бъдат преградени с временни метални вратички. Те се монтират бързо и лесно с панти за конструкцията на парапета.

Изграждане на нова стълба

Има случаи, в които е нужно е да се изгради цялостната конструкция на стълбището. Важно е да обърнем внимание на следните основни параметри:

  • да се подсигури стабилността и товароносимостта на стълбата;
  • ъгълът на изкачване да е съобразен със стандартите за ерогономичност;
  • стъпалата да са преценени като брой, ширина и дължина;
  • парапетът да е с подходящата височина и пълнеж;

Когато става дума за вътрешни стълби, много клиенти предпочитат стъпалата и ръкохватката на парапета да са изпълнение от масивно дърво. Желателно е да съобразим нюансите на парапета и стъпалата с цветовете на настилките и стените.

алуминиев парапет за стълби с вертикален пълнеж и дървена ръкохватка

За външната стълба

При външен монтаж по-често са предпочитани стълби изработени изцяло от неръждаема стомана или алуминий. Те са по-устойчиви на променливи атмосферни условия. Тук приложимо е праховото боядисване, сатенирането, полирането и всички други похвати за обработка на метала.

Как да изберете правилно парапета за Вашата стълба?

При всички случаи, стълбите трябва да бъдат най-вече удобни за живущите и да създават усещане комфорт. Можете да потърсите вашата ситуация в галерията от снимки. За да получите ориентировъчна цена и индивидуален проект, можете да запазите час за безплатен оглед на посочените телефони.

Прочетете още: Вътрешната стълба в италиански стил