Парапет за тераса на мезонет

парапет на тераса
Парапет на тераса

Живеенето в мезонет представлява уникално преживяване, което включва и използването на терасата или балкона. Едно от ключовите аспекти за подобряване на тези пространства е изборът на подходящи парапети.

Парапетите за тераси имат огромно значение за вашата безопасност. Не отлагайте поставянето на парапети, особено когато живеете на по-висок етаж и съществува дори най-малка вероятност да се подхлъзнете и паднете отвисоко.

Видове парапети за тераса в мезонет

Алуминиев парапет за тераса на мезонет

        Алуминиевите парапети са популярен избор за мезонет поради своята лекота и устойчивост на атмосферни влияния. Те са лесни за поддръжка и предлагат модерен външен вид. Алуминиевите парапети съчетават функционалност и елегантност, което ги прави подходящи за различни архитектурни стилове.

 Иноксови парапети за тераса

    Иноксовите парапети са изключително издръжливи и подходящи за места със значителни климатични промени. Техният състав предпазва от корозия и ги прави подходящи за места близо до морето или в области с интензивни атмосферни влияния. Иноксът придава стил и съвременност на терасата на мезонет.

Още повече има чудесни модели, изградени от плътни профили от неръждаема стомана и с пълнеж от дебело нечупливо стъкло или плексиглас. Така, освен че запазват разкошната гледка, която се вижда обичайно от високите балкони и тераси, създават така необходимото усещане за сигурност.

Различни възможни пълнежи за парапети

При избора на парапети за тераса на мезонет, можем да изберем различни видове възможни пълнежи, като например:

    Пълнеж от хоризонтални струни

    Парапетите с метален пълнеж предлагат изискан външен вид и са подходящи за съвременни мезонети. Различни декоративни елементи и форми могат да бъдат вграждани за допълнителна персонализация.

Когато става дума за парапети на тераси, е много важно пълнежа на парапета да бъде поне с 5 струни. Така ще се предодврати евенуално промушване през него и ще се намали опасността от падане.

Пълнеж от вертикални струни

Този пълнеж предполага поставянето на поне 10 вертикални струни в един линеен метър парапет. Много от сградите строени между 2000 и 2015 година имат такъв парапет по балконите и терасите си. Те са практични и удобни за закачане на цветарници по тях.

Пълнеж от стъкло

    Стъклените парапети съчетават прозрачност и сигурност. Те са отличен избор за запазване на чистотата на линиите и визуалното усещане за пространство. Тези парапети са може би най-подходящи за терасите. Едновременно осигуряват прекрасна гледка и съвършенна безопасност, тъй като са изработени със закалено нечупливо стъкло.

Моделът на картинката по-горе е изработен от иноксов профил и закалено стъкло. Цената на този модел парапет за тераса е около 280 лв. на линеен метър и включва всичко: материали, изработка, детайли, пълнеж от закалено стъкло, доставка и монтаж.

Как се взимат размери на парапет за тераса на мезонет

Взимане на размери за парапет по тераса на мезонета включва измерване на ширина и дължина на терасата, както и определянето на височината на парапета.

  1. Измерете ширината и дължината на терасата, включително чупките и областите, където желатете да бъде поставен парапет. Тези размери ще ни помогнат да определим необходимите материали.
  2. Снимайте разположението на терасата поне от два ъгъла.
  3. Определете височината на парапета, като вземете предвид съответните строителни и сигурностни стандарти за вашия регион.
  4. Изберете пълнеж за парапета според вашите предпочитания. Можете за допълнителна информация да разгледате нашата галерия.
  5. Изпратете ни запитване и ще получите нашата оферта на мейл. Ако желаете предварителна консултация, можете да се свържете с нас на посочените телефони.

Монтаж на парапети по тераси на мезонет

Можем да обобщим монтажа на парапети по тераса на мезонет в следните три най-основни стъпки.

  1. Подготовка на повърхността: Преди всичко се уверяваме, че повърхността, на която ще се монтира парапетът, е чиста и стабилна. Всички доръвшителни работи са приключили, плочките и настилките на терасата са готови преди започване на монтажа.
  2. Фиксиране на структурата: След като сме взели точни размери и материалите са налице започва същинския монтаж на парапетите. Използваме само подходящи инструменти и оборудване, с което гарантираме запазването на настилката при пробиване за монтаж.
  3. Проверка на стабилността: След монтажаправим финални проверки за стабилност и безопасност. Заедно с вас се увераваме, че всички винтове и съединения са здрави, а парапета е монтиран стабилно.

*Ако е необходимо и в зависимост от формата на терасата, металната конструкция може да се подсигури с допълнителна колонка, закрепена с анкери към бетоновата плоча на терасата.

Издръжливост на парапетите от алуминий и инокс

Алуминиевите и иноксовите парапети са изключително издръжливи и устойчиви на корозия. Те не ръждят и не изискват специална грижа, като предлагат дълготрайна защита на терасата на мезонет.

Стандарти и сертификати: Материалите, с които работим, отговарят на необходимите стандарти и са сертифицирани за използване на открито. Това гарантира тяхната издръжливост и сигурност.

Гаранционни условия: Предоставяме 3 години гарания на произведените и монитрани от нас парапети.

Изборът на правилния парапет за терасата на мезонет е ключов за комбинирането на стил, функционалност и безопасност. Алуминиевите и иноксовите парапети, като съчетание между правилния дизайн, материали и размери, предоставят не само функционалност, но и изискан външен вид.

Приятно е да си почива човек на тераса с такъв изглед, а пълнежът от стъкло позволява на погледа да се плъзга по измитите улици, покривите на къщите и далечния полет на птиците.

Ако желаете да поръчате парапет за тераса на вашия мезонет, не чакайте повече. Потърсете ни за конуслатция и оглед още днес.