Как да избера дворна врата или портал

Какъв портал или дворната врата да избера?

Искаме дворната ни врата да е красива, стилна, лесна за отключване и заключване и да осигурява необходимата сигурност. Да не се прескача лесно, но и да не създава чувството за затвор.

дворни врати и портали

Добре е врата на двора да е достатъчно широка, за да влиза спокойно кола, но и да има обособена част само за хора, която да е с отделно заключване и резе.
Може да е автоматична или с механично заключване, в зависимост от възможностите ни и от геометрията на входа.
Изработена от обикновени профили или от ковано желязо, практически съществуват безброй модел.

Дворни врати и портали с различни пълнежи

Предлагаме широка гама модели врати с вертикален или хоризонтален пълнеж. Има възможност да направим пано от преплетено ковано желязо или да създадем различни геометрични фигури от профили.

Понякога клиентите желая да впишат в паното на дворната си врата елементи от цветя и листа. В такъв случай съществува избор измежду стотиците готови сегменти от ковано желязо, придаващи индивидуално излъчване и уникалност. Ще ви покажем каталозите с елементи на нашите доставчици и заедно ще изготвим проект, по който да работим.

Цената на дворната врата зависи от сложността на заданието. В нея са включени взимане на размери, проектиране, изработка, доставка и монтаж.

Дворни врати с автоматично отваряне

Едни от най-удобните и желани дворни врати са тези с автоматично отваряне посредством дистанционно управлние. При тях се монтира специална автоматика на две монтажни шини от вътрешната страна на вратата. Подвижните рамена, които отварят крилата на вратата се закрепват за бетонните колони от двете страни на вратата. Всички елементи на механизма са обработени така че да не се влияят от проментие в околната среда и да не ръждясват.

Големината на автоматиката зависи от теглото на вратата. Има различни модели и варианти както според големина на механизма, така и според страната производител и бюджета, с който разполагаме.

Цената на една автоматика за врата с примерни размери на крилото от 2м височина и 1.30 м ширина варира от 1000 до 1500 лв и зависи най-вече от теглото на вратата. За това е добре самата врата да не е с плътен пълнеж, а да  се изработи с ламели. Много е важно тези ламели да са поставени под правилен ъгъл, така че да не се позволява на външни лица да надничат в двора. В същото време бройката на ламелите трябва да е оптимална, така че вратата да не става много тежка.

Допълнителни екстри към механизмите за дворни врати

Има разнообразни допълнителни екстри към автоматиката, които биха могли да бъдат избрани.

Хубавата автоматиката за врата обичайно има вградени защити срещу притискане и защипване. Може да се отваря само едното крило – лявото или дясното – зависи как я програмирате.

Биха могли да се добавят лампи за допълнително осветление както и да  се монтира допълнително автономно електрозахранване, в случай че спре тока. Това се прави с монтаж на соларен панел до вратата и при прекъсване на електричеството вратата отново може да се отвори.

Хубавото е че винаги можете да отворите вратата и ръчно. Тази опция се ползва най-често при авария.

Контролното табло е монтирано до дворната вратата и е водоустойчиво. Това позволява да препрограмирате автоматиката бързо и лесно при нужда.

Има десетки нови и модерни модели дворни врати, които се предлагат на пазара в момента. С или без автоматика, хубавата дворна врата е лицето на вашия имот към света.

Потърсете ни още днес и запазете час за оглед и консултация.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *