Парапети

7 причини да изберете Инокс ЕООД за изработка на парапет

 

Имате нужда от парапет за вашата тераса или стълбище?

Попаднали сте на точното място!

Инокс ЕООД е фирма с над 18 години опит в изработката на парапети.  Имаме изработени над 1000 обекта с най-различни видове и модели парапети и можем да ви посъветваме кое е най-доброто решение за вашата ситуация.

Около 85% от парапетите, които произвеждаме и монтираме са избаротени от алуминий или инокс. Голяма част са изцяло стъклени парапети или  комбинация мужду стъкло и алуминиеви или иноксови профили.

Ние от Инокс ЕООД можем:

 • да ви консултираме кой парапет е най-подходящ за вас
 • да ви помогнем с взимането на точни размери
 • да ви направим поне две оферти,от които да изберете по-подходящата
 • да изработим качествено и в срок договорените парапети
 • да ги монтираме на вашето стълбище или тераса
 • да ви предоставим гаранция от 3 години за всички изработени и монтирани от нас изделия и
 • да осигурим безопасността на вашето семейство.

И всчко това можете да получите като се свържете още днес с Инокс ЕООД!

Но нека преди всичко ви разкажем малко повече за различните видове парапети, така че да можете да вземете информирано решение и да се запознаете с естеството на нашата работа.

Кои са седемте основни вида парапети?

Парапетите представляват важен елемент в архитектурния дизайн и строителството, тъй като играят ключова роля както във функционален, така и във визуален план.

В зависимост от стиловете и материалите, използвани при тяхното изграждане, парапетите могат да се интегрират хармонично в околната среда или да изразяват модерни и иновативни дизайнерски решения.

Макар и част от довършителните работи по сградите, парапетите са задължителен елемент от строителния процес.

Според изискванията на закона, трябва да бъдат поставени на  всички тераси, балкони, вътрешни и външни стълби. Използват се за прегради на паркинги,  за обезопасяване на обществени стълби в търговски обекти и за осигуряване на безопасност на покриви. Монтират се пред прозорци и е задължително да бъдат монтирани преди издаване на разрешение за ползване за която и да е сграда.

парапети за тераси

Парапетите представляват важен елемент в архитектурния дизайн и строителството, като изборът на различни материали и стилове им придава разнообразие и функционалност. В следващите редове ще разгледаме основните видове парапети, като се фокусираме на техните характеристики и предназначение.

1. Алуминиеви парапети

Алуминиевите парапети са изключително леки и устойчиви на корозия, което ги прави подходящи за използване на открито. Техните гладки линии и модерен външен вид ги правят предпочитани в съвременната архитектура. Лесни за поддръжка и с многообразие от цветове, алуминиевите парапети се вписват във всяко строителство.

2. Иноксови парапети

Парапетите от неръждаема стомана са изключително здрави и устойчиви на външни влияния. Тяхната изчистена естетика и бляскав завършек ги правят изключително подходящи за модерни обекти. Иноксовите парапети предлагат висока степен на сигурност и лесна поддръжка.

3. Парапети от ковано желязо

Кованите желязни парапети се отличават с изискаността и традиционния си вид. Те предоставят уникален характер и добавят изтънченост към всяка архитектурна концепция. Съчетавайки здравина и изкуство, кованите парапети са чест избор за исторически и реновирани сгради.

алуминиев парапет с чупки по стълбище в апартамент

парапет по вита стълба към горен етаж на мезонет

луксозен златист парапет по право широко стълбище в къща на богати хора

4. Стъклени парапети

Стъклените парапети съчетават сигурността с прозрачността, което прави този вид идеален за съвременни и минималистични дизайни. Те осигуряват неограничен изглед и позволяват на светлината да проникне в пространството. Стъклените парапети се използват често на тераси, балкони и вътрешнистълбища.

5. Парапети от обикновени железни профили

Този вид парапети се характеризират с прости и функционални дизайни. Изработени от стоманени профили, те предоставят стабилност и сигурност. Обикновените железни парапети са широко използвани в промишлено и комерсиално строителство поради своята надеждност и икономичност.

6. Дървени парапети

Дървените парапети придават топлина и природен вид на обектите. Те са подходящи за традиционни и екологично насочени проекти. Въпреки че изискват повече поддръжка в сравнение с другите видове, дървените парапети предоставят уникален стил и уют на обекта.

7. Масивни парапети

Масивните парапети са чест избор за проекти, които изискват по-голяма стабилност и тежест. Те често се използват в индустриални и комерсиални сгради, където безопасността и надеждността са от основно значение.

Изборът на материал и дизайн на парапета трябва да отговаря на конкретните изисквания на проекта и предпочитанията на клиента. При правилно подбраните парапети се постига хармония между функционалност, архигектурна естетика и безопасност за ползвателите.

Как да разбера колко метра парапет ми е нужен?

За да поискате конкретна оферта е нуждо да изчислите правилно колко метра парапет ви е нужен.

Как става това? Лесно е! Просто следвайте следните стъпки:

При вземането на размери за изработка на парапет по стълби, е важно да се спазва следната последователност:

 1. Направете оглед и оценка на местоположението: Извършете внимателен оглед на местоположението, където ще бъде поставен парапетът. Определете къде точно ще бъде инсталиран, както и възможните рискове и специфични изисквания за безопасност. Направете снимки на ситуацията.

 2. Измерете  широчината на стълбите: Вземете ролетка и направете точно измерване на широчината на стълбите, като включите и широчината на стъпалата при чупки или извивки на стълбището. Това ще ви помогне да определите дължината на парапета, който ще ви е необходим.

 3. Определете  височината на стълбите: Измерете височината на стълбите от основата до върха. Това е важно за определяне на необходимата височина на парапета, която трябва да осигури достатъчна защита срещу падане. Пребройте стъпалата, измерете височината на стъпалото.

 4. Проучете материали и модели: Изберете подходящи материали за изработката на парапета, като вземете предвид издръжливостта им и визията, която искате да постигнете. Разгледайте различни снимки и модели, които отговарят на вашите нужди и предпочитания.

 5. Консултирайте се с професионалист: Винаги е полезно да се консултирате със специалист в областа на парапетите. Не се колебайте да ни потърсите, за да получите допълнителни съвети и насоки за правилната изработка на парапета. При запитване за оферта ще са ни нужни измерените от вас параметри на парапета и снимките на ситуацията.

Спазването на тази последователност ще ви помогне да вземете точни размери и да получите парапет, който е подходящ за вашата ситуация.

Ние от ИНОКС ЕООД имаме стотици изработени и монтирани парапети както на тераси, така и на вътрешни и външни стълбища.  Голямото разнообразие от модели, материали и допълнителни елменти ни позволява да отговорим на вашите конкретни желания и нужди. /виж галерията/

Конкуретнти предмиства на Инокс ЕООД?

Предимство 1

Имаме 18 години опит в правенето на парапети

Предимство 2

Имаме над 1000 доволни клиенти

Предимство 3

Можем да изпълним всички видове парапети

Предимство 4

Идеално съотношение между цена и качество

Предимство 5

Работим чисто и бързо

Алуминиев парапет с три струни

Изработка, доставка и монтаж на алуминиев парапет с три струни
129,89 лв/м
 • Качествена изработка
 • Издържлив на атмосферни условия
 • Осигурена безопасност
Популярно

Иноксов парапет с три струни

Изработка, доставка и монтаж на иноксов парапет с три струни
159,89 лв/м
 • Луксозна изработка
 • Неподвластен на атмосферни условия
 • Елегантност и безопасност
Популярно
Отлични парапети. Целият процес по договаряне и изпълнение се случва изключително коректно и в уговорените срокове. Много добро съотношение между качество и цена на парапетите.
Светлана Генова

Много съм доволна. Изключтелни професионалисти! Правиха ми парапет на стълби на къщата ми в Мърчаево и съм впечатлена от тях! Коректни и точни.
Румяна Георгиева
Изключително добре свършена работа! Много качествено и професионално изпълнение. Препоръчвам горещо тази фирма!! Благодаря ви за уникалният парапет и перфектната работа! Желая ви много успехи!
Радослава Първанова

Възползвайте се от нашия опит и професионализъм!

Обадете се на 0899 860 357 или изпратете запитване на office@parapeti.org.