"ИНОКС"  ЕООД

Иноксови парапети

Ако искате да имате наистина луксозен и вечен парапет е добре да изберете модел, изработен от неръждаема стомана или така наречения инокс.

Изискани, елегантни, иноксовите парапети съчетават в себе си перфектен дизайн и модерна визия.

Как се правят?

Иноксът  представлява легирана стомана, която се отличава с голяма здравина, издържливост  и  товароносимост. Това е надежден и лесен за поддържане материал, който не се влияе от околната среда. Неръждаемата стомана има специфичен блясък, който в зависимост от обработката на повърхността на метала придобива огледален или сатенен ефект.

Като цяло процесът на обработката на изделията от инокс е трудоемък и са необходими специални металорежещи и металообработващи машини и квалифицирана работна ръка. Това предполага и малко по-високата цена на изделията от инокс в сравнение с тези, изработени от алуминий.

 Три основни модела иноксови парапети

Съществуват три основни модела парапети от инокс в зависимост от начина на сглобяване на отделните елементи: модулни, чрез заваряване и комбинирани.

 Модулни парапети

При изпълнение на стандартни модели се използват модулните сглобки. Основните им предимства са:

  • при тях се използват  комбинации от унифицирани детайли;
  • монтират се за по-кратко време;
  • възможно е да се подмени всеки един от детайлите в конструкцията;
  • лесно да се добавя или променя общата визия на парапета в бъдеще.

снимка на парапет от инокс 2

 Парапети, монтирани чрез заваряване

Когато клиентите предпочитат по-нестандартни и дизайнерски модели се използват парапети от инокс, при които елементите се свързват посредством заваръчни шевове. Този тип изделия са по-трудоемки и по-бавни за изпълнение. Заварките между елементите се извършва в защитена газова среда, след което се  шлайфат, така че свързващите участъци да станат незабележими. Тези парапети са изключително здрави и имат изчистена форма.

парапет от инокс 1

 Комбинирани неръждаеми парапети

Комбинираните модели са съчетание от предните два модела и са най-предпочитани. При тях използваме  стандартни елементи, които отговарят на нашия проект и придаваме индивидуалност на парапета, като заваряваме допълнително детайлите, които ви харесват.

Още се чудите?

Иноксовите парапети се съчетават добре с дървени елементи, стъкло, пластмаси и други материали. Важното при избора на модел е той да ви харесва и да пасва на вашия интериор и екстериор. Можете да разгледате още модели в нашата галерия.