Алуминиеви парапети

Алуминиевите парапети са най-търсените, практични, издържливи и на най-приемлива цена от всички видове парапети, които се предлагат на пазара. Освен това те са здрави, стабилни и лесни за поддръжка.

При производството им, профилите и детайлите, от които се сглобяват, се елоксират със специално покритие. По този начин те стават неподатливи на неблагоприятни атмосферни влияния.

Алуминиевите парапети се монтират посредством сглобяване, а не заваряване, което се ползва при изработката на парапети от неръждавейка. Сглобките на отделните профили и детайли дават възможност при нужда  да бъдат лесно демонтирани или коригирани.

На пазара се предлагат няколко основни вида алуминиеви парапети, на база на които  може да се разработят практически безброй индивидуални модели.

Алуминиев парапет със струни

Най-често се поръчват  алуминиеви парапети със струни. Броят на струните обикновено е 3 или 4. Профилите за колонките и ръкохватките могат да бъдат кръгли и квадратни. Съществува различни дебелини както за основните елементи, така и за струните и пълнежите. Струните обикновено са разположени хоризонтално или вертикално.

Има стандартни изисквания за разстоянията между струните на парапета. Независимо дали са разположени хоризонтално или вертикално, разстоянието между струните не трябва да надвишава 12 см. При декоративните парапети това разстояние може да е по-голямо, но не трябва да се допуска възможност за заклещване на деца или домашни животни между струните.

Алуминиеви парапети със стъкло

Другият основен вариант са алуминиевите парапети със стъкло. Много красиви и елегантни, те създават ефирност и класа в дома. Тонираното закалено стъкло дава възможност да съчетаем цвета на парапета с този на интериора.

Първо се поставя рамката от метал, изградена от алуминий или инокс. Следва поставяне на ръкохватката и чак след стабилизиране на парапета се вдимат точни размери за стъклата. Стъклата са различини за различните обекти и зависят от конкретните разстояния на всеки обект. Стъклата се поръчват, изчакват се да бъдат нарязани, тонирани и доставени до нас. След това ние организираме втора дата за монтаж на стъклата върху самия парапети.

Алуминиеви парапети с поликарбонат

В случай, че се притеснявате да използвате стъкло, имате възможност да изберете пълнеж от плътен или структурeн поликарбонат.

Поликарбонатът представлява цяла грипа от термопласти, които имат обща формула и много широка гама на употреба. Има добра  удароустойчивост и е доста издържлив на различни атмосферни условия. Именно за това тези продукти се използват за направата на различни конструкции в различни индустрии. За да се подобрят неговите механични свойства, често в него се добавя фибростъкло.

Поликарбонатът е по-лек от стъклото, едновременно здрав и гъвкав и има ниска топлопроводимост.

Често се използва за производството на продукти за остъкляване, създаване на
автобусни спирки, билбордове, автомобилни прозорци, тавани,
табели, защитни екрани и масивни плоскости. Ние от ИНОКС ЕООД можем да изработим за вад всякакви видоме метални конструкции, които да покриете с поликарбонат.

Алуминиеви парапети – цени

Цените на алуминиевите парапети се изчислява за линеен метър и зависят от избрания пълнеж на паното, от дебелината на ръкохватката и обема на поръчката.
При парапети с дължина до 5 линейни метра цената е по договаряне.
До 10 линейни метра алуминиев парапет с три броя струни е на цена 130 лв./л.м.
За парапет с пълнеж от прозрачно стъкло цената е 198лв./л.м., а при изпълнение с цветно стъкло – 218 лв./л.м.
Когато  е необходим парапет с обща дължина над 15 метра, предлагаме допълнителни сериозни отстъпки.

Снимки на парапети

Ето снимки от наши изпълнени обекти с алуминиеви парапети:

За контакт

Не се колебайте да се свържете с нас ако имате допълнителни въпроси или желаете да запазите час за оглед.

Адресът на производствената ни база е ул. Адам Мицкевич №8, гр. София.
Работното време е от 09:00 до 18:00 часа от понеделник до петък  (виж  ИНОКС ЕООД на картата). При необходимост, можем да  изпълним монтажа в удобно за клиента време.

Свържете се с нас още днес и  ни изпраете  Вашето запитване на office@parapeti.org .

От скоро работи и онлайн магазина на ИНОКС ЕООД, от където можете да закупите отделни части, детайли и крепежи и сами да изградите вашия парапет. Предлагаме бърза доставака и възможност за плащане онлайн.