"ИНОКС"  ЕООД

Стъклени парапети

Стъкленият парапет би могъл да бъде един разкошен акцент на вашата тераса. Здравината и устойчивостта на закаленото стъкло се съчетават с прозрачност, елегантност и стил.

Стъклото е особено подходящо като пълнеж на парапет за тераса, която гледа към вътрешен двор или градина или при модерни интериори за парапет на вътрешни стълби.

Стъклените парапети могат да се използват и за цялостно остъкляване на балкони. Леката рамка и конструкция правят излишно използването на дебели алуминиеви профили, които ограничават гледката и светлината. Те стоят изчистено и ненатрапчиво. Механизмите са лесни за отваряне и затваряне и позволяват цялостно отваряне на терасата през летните месеци и плътна изолация от студа през зимата.

Стъкленият парапет може да бъде изработен със стъкло, тонирано в различни цветове – бронзе, зелено, синьо, бяло и др. Дебелината на стъклото от 16-18 мм е сигурна гаранция за безопасността на парапета.

Обикновено се използва закалено стъкло за по-голяма безопасност.

Стъклото се кантира по краищата задължително, като така става по-устойчиво на механични повреди. Освен прозрачно, бихте могли да изберете матирано или фигурално стъкло за вашия стъклен парапет.

От конструктивна гледна точка, външните стъклените парапети се захващат с видими или скрити алуминиеви конзоли за стоманобетонната конструкция на сградата. Това става с помощта на химически анкери и болтове.

Пробиването на отвори за монтажните конзоли се прави с машина, като размера на отвора зависи от конкретните архитектурни особености на всеки обект и от общата тежест на стъкления парапет.

Стъклени паравани и парапети могат да се монтират като разделители на офис пространство, като в такива случаи могат да се закрепят на пода или върху дървени /метални допълнителни мебели и конструкции.

Потърсете ни за оглед и ние ще ви предложим стъклени парапети на най-добри цени.