Галерия алуминиеви парапети

Тук можете за разгледате снимки на алуминиеви парапети на изпълнени от нас обекти, изработени от алуминиеви профили, детайли и допълнителни материали.

Все пак,преди да се спрете на конкретен модел,е добре да имате предвид някои особености на

Производство на алуминиеви парапети

 

Процесът на произдовство на алуминиевите парапети започва с оглед, взимане на размери и определяне на модела, който ще се изработва. След това се пресмятат дължината, вида и дебелината на алуминиевите профилите, броя на различните детайли и “чаркове”, стъклата и дължината на ръкохваткта.

Прави се поръчка на всички основни елементи и детайли. Те обичайно се внасят от Турция, Китай и Индия. Ние от “ИНОКС” ЕООД работим с утвърдени доставчици, които предоставят сертификат за качество на материала. Този етап отнема около седмица.

След доставката започва работата по резане, първоначално сглобяване и подготовка на парапета за монтаж.  Този процес се извършва в нашата производствена база, където разполагаме с всички необходими машини.

Следва разпробиване на повърхността на стълбището и/или терасата, където ще бъдат монтирани парапетите. Това се извършва със специализирани машини и при изключително пазене здравината и чистотата в жилището/офиса на клиента. Обикновено парапетите и козирките се изпълняват като последни довършителни работи.

Парапети с дървена ръкохватка

След монтирането на колонките, поставяме ръкохватката на парапета. Взимат се точни размера за нейното изработване, като се имат предвид специфичните особености на всеки отделен обект – ъгли, чупки, стълбищни тераси и др.

В случаите, когато имаме изискване за монтиране на дървена ръкохватка, изработката й се поръчва на дърводелци. Обикномено тази услуга отнема от две до три седмици на ателиетата, които изработват такива изделия.

Парапети със стъкло

След монтажа на профилите, ако се налага да се направи пълнеж от стъкло, взимаме точни размери за всяко отделно стъкло и ги поръчваме на специализирана фирма за производство на стъкла. Този процес отнема около 10-15 работни дни.

Добре е да имате предвид удължаването на срока за изработка на парапета преди да изберете конкретен модел. Колкото по-сложно искате да бъде израбен парапета на вашето стълбище или тераса, толкова повече финанси и време ще ви коства.

А ето ги и снимките 🙂

 

 

 

 

 

 

 

"ИНОКС" ЕООД