"ИНОКС"  ЕООД

Как се произвеждат и монтират алуминиевите парапети?

Производство на алуминиеви парапети

Процесът на производство на алуминиевите парапети започва с оглед, взимане на размери и определяне на модела, който ще се изработва. След това се пресмятат броя на паната, вида и дебелината на алуминиевите профилите, броя на различните детайли, стъклата и дължината на ръкохватката.

Прави се поръчка на всички основни елементи и детайли. Те обичайно се внасят от Турция, Китай и Индия. Ние от “ИНОКС” ЕООД работим с утвърдени доставчици, които предоставят сертификат за качество на материала. Този етап отнема около седмица.

След доставката започва работата по рязане, първоначално сглобяване и подготовка на парапета за монтаж.  Този процес се извършва в нашата производствена база, където разполагаме с всички необходими машини.

Следва пробиване на повърхността на стълбището и/или терасата, където ще бъдат монтирани парапетите. Това се извършва със специализирани машини и при изключително пазене здравината и чистотата в жилището/офиса на клиента. Обикновено парапетите и козирките се изпълняват като последни довършителни работи.

Парапети с дървена ръкохватка

След монтирането на колонките, поставяме ръкохватката на парапета. Взимат се точни размера за нейното изработване, като се имат предвид специфичните особености на всеки отделен обект – ъгли, чупки, стълбищни тераси и други.

В случаите, когато имаме изискване за монтиране на дървена ръкохватка, изработката й се поръчва на дърводелци. Обикновено тази услуга отнема от две до три седмици на ателиетата, които изработват такива изделия.

Парапети със стъкло

След монтажа на профилите, ако се налага да се направи пълнеж от стъкло, взимаме точни размери за всяко отделно стъкло и ги поръчваме на специализирана фирма за производство на стъкла. Този процес отнема около 10-15 работни дни.

Добре е да имате предвид удължаването на срока за изработка на парапета преди да изберете конкретен модел. Колкото по-сложно искате да бъде изработен парапета на вашето стълбище или тераса, толкова повече финанси и време ще ви коства.