Парапети за стълби

Стълбите вкъщи

 

Мезонети, фамилни къщи, вили. Всички те се нуждаят от сигурни и удобни стълби, по които да се стигне до горния  етаж или до мазето. По отношение на парапетите на стълбите можем да предложим различни модели алуминиеви и иноксови парапети с разнообразни пълнежи от струни или стъкло.  Ръкохватката може да е изработена  от кръгъл или квадратен профил или да бъде изпълнена от масивно дърво, така че да съответства на останалата обстановка.

Често, когато в жилището живеят деца, се налага стълбите да бъдат преградени с временни метални вратички. Те се монтират бързо и лесно с панти за конструкцията на парапета.

При изграждане на нова стълба

 

Има случаи, в които е нужно е да се изгради цялостната конструкция на стълбището. Важно е да обърнем внимание на следните основни параметри:

  • да  се подсигури стабилността и товароносимостта на стълбата;
  • ъгълът на изкачване да е съобразен със стандартите за ерогономичност;
  • стъпалата да са преценени като брой, ширина и дължина;
  • парапетът да е с подходящата височина и пълнеж;

Когато става дума за вътрешни стълби, много клиенти предпочитат стъпалата и ръкохватката на парапета да са изпълнение от масивно дърво. Желателно е да съобразим нюансите на  парапета и стъпалата с цветовете на настилките и стените.

За външната стълба

При външен монтаж по-често са  предпочитани стълби изработени изцяло от неръждаема стомана или алуминий. Те са по-устойчиви на променливи атмосферни условия.Тук приложимо е праховото боядисване, сатенирането, полирането и всички други похвати за обработка на метала.

Как да изберете правилно парапета за Вашата стълба?

При всички случаи, стълбите трябва да бъдат най-вече удобни за живущите и да  създават усещане комфорт. Можете да потърсите вашата ситуация в галерията от снимки. За да получите ориентировъчна цена и индивидуален проект, можете да запазите час за  безплатен оглед на посочените телефони.

 

Прочетете още: Вътрешната стълба

"ИНОКС" ЕООД